Nieuwe Wageningse kinderburgemeester en een locokinderburgemeester bekendgemaakt

Normal seppe

Seppe Meijer zu Schlochtern is gekozen als de nieuwe kinderburgemeester van Wageningen. Seppe is 10 jaar en zit in groep 7 van de G.J. van den Brinkschool.

Tijdens een selectie dag waar 6 kandidaten aanwezig waren liet Seppe zich als een waardige opvolger van Mats van Leersum zien. In zijn aanmelding schreef hij: “Het lijkt me leuk om kinderburgemeester te zijn omdat je dan kinderen blij kan maken met iets wat zij belangrijk vinden.”

Wageningen heeft straks ook een locokinderburgemeester. Kathy Meijer (10 jaar) gaat deze rol vervullen. Kathy zit in groep 6 van de Margrietschool en is de eerste Wageningse locokinderburgemeester. Kathy wil graag dat er meer gedaan wordt aan: “natuur in en buiten de klas”. Als locoburgemeester gaat zij samen met Seppe in gesprek met kinderen in Wageningen over hun vragen en wensen voor de stad. Samen zijn zij de stem van de kinderen in Wageningen en geven op deze manier aan de volwassen bestuurders mee wat kinderen belangrijk vinden.

Installatie Seppe en Kathy in september

Medio september is de officiële installatie van Seppe en Kathy. De exacte datum wordt later bekend gemaakt.

Activiteiten met de ‘echte’ burgemeester’

De kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester gaan soms met de ‘echte’ burgemeester mee bij officiële gelegenheden. Ook hebben ze werkoverleg om onderwerpen te bespreken die belangrijk zijn voor kinderen in Wageningen.

Adverteren op WageningenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op WageningenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Wageningen
13:30

17° C

Zwaarbewolkt

1.79 km/h

78%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief