Training 'Pittige Pubers' voor ouders start op 16 mei in Wageningen

3 maanden geleden gepubliceerd

Het Startpunt in Wageningen organiseert vanaf 16 mei 2024 een training voor ouders van pubers, genaamd ‘Pittige Pubers’. Deze training is bedoeld om ouders te helpen omgaan met het uitdagende gedrag dat pubers soms kunnen vertonen. De training is gratis en bedoeld voor inwoners van Wageningen.

Wat leert u tijdens de training?

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. Zo leert u hoe u in contact staat met uw puber en hoe u dit contact kunt verbeteren. Ook krijgt u inzicht in uw manier van reageren en leert u grenzen te stellen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het omgaan met verantwoordelijkheid, schadelijk of negatief gedrag en het delen van ervaringen met andere ouders. Tot slot wordt er gekeken naar de invloed van het gedrag van uw puber op uw eventuele relatie.

Data van de trainingen

De trainingen vinden plaats in het Startpunt op de volgende data: donderdag 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni en woensdag 3 juli, telkens van 19:45 tot 21:45 uur. Voorafgaand aan de training heeft u een telefonisch kennismakingsgesprek.

Over de organisatie

De training wordt georganiseerd door het Startpunt. Joke Folmer, schoolmaatschappelijk werker bij Opella, en Gerian Verhoeven, jeugdverpleegkundige bij VGGM, verzorgen de bijeenkomsten. De vijfde bijeenkomst wordt verzorgd door Buro Nij.

Wilt u meer informatie over de training of wilt u zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen met het Startpunt.