Subsidieregeling Wagenings Isolatieprogramma opent op 1 april

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De Subsidieregeling Wagenings Isolatieprogramma wordt vanaf 1 april opengesteld door de gemeente Wageningen. Deze regeling is bedoeld voor eigenaar-bewoners van slecht geïsoleerde woningen.

Voorwaarden subsidieregeling

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling dient de aanvrager een woning te bezitten met energielabel D, E, F of G en een WOZ-waarde lager dan €500.000. Voor eigenaar-bewoners met een minimuminkomen zijn de voorwaarden soepeler. Woningen met energielabel C komen dan ook in aanmerking, mits de WOZ-waarde lager is dan €600.000.

Beschikbaar budget

In totaal stelt de gemeente een bedrag van €387.620 beschikbaar tot en met 1 maart 2025.

Doel van de subsidieregeling

Het Wagenings Isolatieprogramma heeft als doel woningeigenaren te helpen energie te besparen. Dit kan bijvoorbeeld door het isoleren van daken en vloeren en het plaatsen van isolatieglas. Dit leidt op de lange termijn tot een lager energieverbruik en een lagere energierekening.

Bestrijding energiearmoede

Wethouder Anne Janssen is verheugd over de subsidie. Zij ziet de bestrijding van energiearmoede als een belangrijke prioriteit voor de gemeente. Door de extra steun van de overheid kunnen bewoners van slecht geïsoleerde woningen comfortabeler wonen en geld besparen op hun energiefactuur. Mensen met een minimuminkomen krijgen extra subsidie, voor hen is een lagere energierekening extra hard nodig.

Aanvraagprocedure

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moet de aanvrager zowel eigenaar als bewoner van de woning zijn. Voor meer informatie over de subsidie kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de gemeente Wageningen.